“THE OTHER SIDE OF GREECE” Βρυξελλες

the other side of Greece Pliatsikas Zouganeli 2013

 

  Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, η ψυχή του μυθικού πλέον συγκροτήματος Πυξ Λαξ, παρουσιάζει “The Other Side of Greece” σε πέντε πόλεις της Ευρώπης, κάνοντας μία «επίθεση πολιτισμού» με στόχο να συστήσει και να θυμίσει μια Ελλάδα που εξακολουθεί να παράγει σκέψη, τέχνη και πολιτισμό. Κάτι που έκανε πάντα. Μία διαφορετική πλευρά της Ελλάδας που είναι δυσδιάκριτη στο εξωτερικό μέσα στη θολούρα της δυσφήμισης και της παραπληροφόρησης.

  Το “The Other Side of Greece” είναι μία πολυκαλλιτεχνική παράσταση: Κεντρικός άξονας, η μουσική και γύρω του εκθέσεις ζωγραφικής, προβολές Video Art, αφιέρωμα στην Ελληνική Ποίηση.

  Στις Βρυξέλλες, ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ως οικοδεσπότης, θα έχει μαζί του για πρώτη φορά πολλούς σπουδαίους και καταξιωμένους φίλους του:

  O μοναδικός ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ με τις αμέτρητες επιτυχίες, η εκρηκτική ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ με την μοναδική φωνή της, η ταλαντούχα ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ με την κρητική της λύρα, αλλά και αρκετές ακόμη συμμετοχές έκπληξη ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα ανακοινωθούνε άμεσα. Θα ακουστούν οι μεγάλες και πολύ αγαπημένες επιτυχίες όλων των καλλιτεχνών (Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, Μοναξιά μου όλα, ‘Επαψες Αγάπη να θυμίζεις, Ίσως, Θάλασσα Μου Σκοτεινή, Κόψε και μοίρασε, Αττικής Οδός, Ερωτόκριτος...), θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές με όλους τους συντελεστές επί σκηνής, θα μας παρουσιάσουν καινούργια ακυκλοφόρητα τραγούδια τους, επίσης θα σιγοτραγουδήσουμε όλοι μαζί τραγούδια που αγαπήθηκαν από τρεις διαφορετικές γενιές και τέλος θα μας παρουσιάσουν τα νέα μουσικά ρεύματα που ακμάζουν στη χώρα μας αυτή την εποχή.

  Επίσης θα εκτίθενται έργα ζωγραφικής από μικρά παιδιά που απεικονίζουν μια χώρα διαφορετική όπως φαίνεται μέσα από τα δικά τους μάτια αλλά και video art προβολές με μια όχι και τόσο γνωστή και διαδεδομένη ματιά σε εικόνες και τοποθεσίες αλλά και πρόσωπα της Ελλάδας, ενώ η δύναμη του λόγου θα εκφραστεί μέσα από την απαγγελία της εξαίρετης ηθοποιούς ΝΑΝΤΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ σε έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

  Είναι η πρώτη φορά που τόσο σημαντικοί έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ενώνουν την φωνή τους, στο εξωτερικό, για να μας παρουσιάσουν « THE OTHER SIDE OF GREECE ».

 

 

Φ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ - Ν. ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ - Ε. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ - Γ. ΝΤΑΓΑΚΗ - Ν. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ - 23/11/2013 ΩΡΑ: 20:00

CIRQUE ROYAL

Διεύθυνση: Rue de l’enseignement, 81 – 1000 Bruxelles

Τηλέφωνο: 02 – 218.20.15

Mail: info@cirque-royal.org

Ιστοσελίδα: www.cirque-royal.org

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 36,00€ - 30,00€ - 27,00€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: CIRQUE ROYAL: 02 / 218 20 15 - www.cirque-royal.org - FNAC - www.fnac.be - www.ticketnet.be

Kafenio: 02 – 231 55 55 (Rue Stevin, 134, 1000 Brussels)

Chronos Art Productions: Site: www.chronosart.gr - e-mail: info@chronosart.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου